Tafels van vermenigvuldiging

Bijna alle leerlingen met rekenproblemen, ervaren moeite met het aanleren en inprenten van de tafels van vermenigvuldiging. De tafels van vermenigvuldiging vormen echter de basis van de hogere rekenvaardigheden, zoals delen, verhoudingstabellen, breuken, procenten en meten.

Binnen mijn praktijk werken we hieraan met behulp van de Tafelmethode met stoplichtkaartjes.Bij deze methode staan inzicht, automatiseren en memoriseren centraal! Het aanleren van de tafels gebeurt niet geïsoleerd. Het is belangrijk dat kinderen niet alleen het trucje kennen. Inzicht en het toepassen van de tafels in een context zijn ook van belang. En daarvoor wordt gebruik gemaakt van de kleuren van het stoplicht.

Hoe werkt het?
Voor het leren van de tafels zijn drie groene, vier oranje en drie rode kaartjes nodig. Met deze Stoplichtkaartjes kunnen alle tafels geoefend worden. De kaartjes worden staand neergelegd.
Als ouder kunt u deze werkwijze ook thuis uitstekend ondersteunen. Zo werken we mooi samen en zal uw kind zich beter ontwikkelen.

Benieuwd naar waarom er met deze kleuren wordt gewerkt? Lees het blog hierover of bekijk dit filmpje waarin wordt uitgelegd hoe het werkt!