OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren”

Naar het voortgezet onderwijs!

Een hele stap voor kinderen uit groep 8. In deze periode van de ontwikkeling van een kind gebeurt er veel. Een nieuwe school, de juf of meester wordt vervangen door in ieder geval 15 nieuwe docenten, een nieuwe klas met daarin allemaal nieuwe kinderen en dan nog het huiswerk. Plannen, organiseren en daarnaast ook nog het juiste leren en maken. Om uw kind een prettige start te laten maken bestaat er de introductiecursus ‘op weg naar Snel leren = leuk leren’.

Deze cursus is bedoeld voor kinderen uit groep 8, of leerlingen die net in de brugklas zitten.

In drie lessen van 1 uur gaan we:

* kijken welke agenda je het best kunt gebruiken op de middelbare school en hoe je zo snel en makkelijk mogelijk je huiswerk op kunt schrijven.

* kijken naar de soorten huiswerk en hoe je grote brokken huiswerk het beste kunt aanpakken

* focuslezen, als je beter focust, onthoud je beter wat je leest.

* de eerste stappen van mindmappen zetten.

* sleutelwoorden herkennen: hoe haal je de kern uit een stuk tekst, het verschil tussen hoofd- en bijzaken.

* snelle pictogrammen tekenen.

* woordjes en begrippen leren door middel van leerkaartjes.

De cursus is uitstekend apart te volgen en waardevol om op de middelbare school mee aan de slag te gaan. Gecombineerd met de cursus “Snel leren = leuk leren”, die je vanaf de brugklas kunt volgen krijg je een heel breed pakket aan studievaardigheden aangereikt om de overgang van de basisschool naar de brugklas zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Snel_leren_is_leuk_lerenWe werken in groepjes van minimaal 2 en maximaal 5 leerlingen. Hierdoor is de kracht van de groep groot. De training is echter ook individueel te volgen.

De cursus OP WEG NAAR “Snel leren = leuk leren” kost € 95,- inclusief materiaal.

Wanneer je aansluitend inschrijft voor de cursus “Snel leren = leuk leren” krijg je het cursusboek “Snel leren = leuk leren” (t.w.v. € 29,95) cadeau.

Informeer via het contactformulier, wanneer de eerstvolgende cursus van start gaat.