Dyslexiesleutels

Heb jij dyslexie en merk je, dat dit je belemmert bij je schoolwerk en het organiseren van het huiswerk? Dan is deze training wellicht iets voor jou!

Deze dyslexietraining is ontstaan vanuit jarenlange individuele begeleiding van leerlingen met dyslexie in het voortgezet onderwijs en richt zich op psycho-educatie en leerstrategieën voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. De training bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur waarmee leerlingen zichzelf beter leren kennen en snappen wat dyslexie voor hen betekent. De toegepaste leerstrategieën zorgen ervoor dat het lezen en leren makkelijker gaat.

Door middel van verschillende praktische opdrachten, de DyslexieSleutels, krijgen leerlingen met deze training inzicht in hun dyslexie. Ze ontdekken hun sterke kanten en hoe ze die kunnen inzetten bij het leren. Ze ervaren hoe ze lange teksten kunnen leren, mindmaps kunnen maken én woorden en grammatica kunnen onthouden.

Ook is het belangrijk om te weten hoe ze met toetsstress kunnen omgaan. Bij veel stress werkt het werkgeheugen minder goed, en geleerde informatie is dan moeilijk op te roepen. Leerlingen leren hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze ontspannen een toets kunnen maken en hoe ze toetsvragen kunnen lezen en beantwoorden.

Uiteindelijk maken ze hun eigen DyslexieSleutel, waarmee ze succesvol hun schoolcarrière kunnen vervolgen.