Beelddenken:

Leerproblemen praktisch en snel aanpakken met de training ‘Ik leer anders©
Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers! Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie. Bijles helpt niet of nauwelijks omdat er dan nog meer schoolwerk op ‘foute’ wijze
wordt aangeboden. De training ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof naar jouw manier van denken.

Lesstof beter laten aansluiten op beelddenkers.
De leermethodes in het reguliere onderwijs sluiten niet aan bij alle denkwijzen. Logisch, want de meerderheid van de mensen (±95%) leert auditief digitaal (via het gehoor). Slechts een kleine groep leert visueel. Tijdens de training ‘Ik leer anders’, leer je hoe je de lesstof vertaalt naar beelden. Hiermee krijgt de beelddenker grip op het opslaan, verwerken en onthouden van de aangeboden lesstof. Direct resultaat.

Doordat we de lesstof op de juiste manier aanbieden aan de leerling, kan hij of zij direct vertellen of deze leermethode werkt. Dus geen eindeloos traject zonder resultaat. Tijdens de eerste sessie kunnen leerlingen met bijvoorbeeld een taalprobleem, woorden foutloos spellen. Van voor naar achter, maar ook van achter naar voor. Simpelweg omdat ze het woord als woordbeeld hebben opgeslagen.

Beelddenken en leerproblemen.
Beelddenken is een gave, dit betekent dat je primair denkt met je rechter hersenhelft. Helaas heeft een dominante rechter hersenhelft vaak een zwakkere linker hersenhelft als gevolg. Misschien heb je als beelddenker leerproblemen, last van impulsief gedrag, weinig tijdsbesef, dyslexie enz.

In onze maatschappij hechten we veel waarde aan zaken als taal, geduld, op tijd komen enz. Je kan veel compenseren met je sterke rechter hersenhelft, maar moet ook accepteren dat je nu eenmaal anders denkt en reageert! Enne…. wie bepaalt de norm?

De training “Ik leer anders”.
De training “Ik leer anders” is kort en effectief. De basistraining ‘IK LEER ANDERS’ bestaat uit vier sessies, waarbij zowel ouder als kind aanwezig zijn. Tijdens deze training leert je als ouder, hoe je je zoon of dochter kunt begeleiden in dit proces.

De essentie is dat het de lesstof vertaalt naar de manier waarop beelddenkers denken en leren. Kinderen kunnen direct vertellen of deze methode voor hun werkt.

Resultaten n.a.v. de training:

  • Kinderen leren foutloos te spellen.
  • Kinderen leren vlotter te lezen.
  • Kinderen hebben minder moeite met rekenen.
  • Kinderen kunnen informatie beter onthouden.
  • Kinderen ervaren meer rust in hun hoofd.
  • Kinderen zijn minder snel overprikkeld.
  • Kinderen zijn beter in staat zich te concentreren.
  • Kinderen zijn beter in staat structuur aan te brengen in hun activiteiten.
  • Kinderen hebben weer plezier in leren.
  • Kinderen ontwikkelen en positiever zelfbeeld

De resultaten van de training zullen zichtbaar worden in de schoolresultaten en in het gedrag dat de kinderen laten zien. Ze zullen blij en opgelucht zijn als ze ervaren wel te kunnen leren en goede cijfers te kunnen halen. Hierdoor zullen ze leren weer leuk gaan vinden en zal hun zelfvertrouwen groeien. Het klinkt misschien als te mooi om waar te zijn. Maar, de training die is ontwikkeld door Agnes Oosterveen heeft al vele kinderen geholpen. Lees eens de praktijkverhalen van ouders en kinderen op haar website www.ikleeranders.nl .

In de onderstaande video-opname vertelt Agnes Oosterveen meer over de door haar ontwikkelde methode en training.

Wat is beelddenken, leermethode Ik leer anders from Agnes Oosterveen-Hess on Vimeo.